Ce se intampla la un control tomograf

 Descrierea propriu-zisa a procesului tehnologic:
  -pacientul se prezinta in clinica noastra dupa o programare in prealabil;
  -este chestionat cu privire la posibilele examinarii suferite anterior la care au participare razele X (ROENTGEN);daca femeie este sau nu insarcinata sau daca alapteaza aceasta actiune are ca scop stabilirea corelatiei beneficiu-risc asupra pacientului.
-se intervieveaza pacientul asupra posibilelor reactii alergice la medicamente,astfel evitandu-se posibilitatea aparitiei complicatiilor nedorite in urma actului medical ce impune administrarea substantelor de contrast folosite in acest domeniu.
-se aseaza pacientul pe masa aparatului,se obtin detaliile anatomice asupra segmentului de interes,dupa care se elaboreaza diagnosticul de catre medicul specialist.
Accesul pacientilor la investigatii medicale prin tehnologie de ultima generatie reprezinta o prioritate la nivel national si chiar mondial.

Ce trebuie să facă pacienții inainte să vină la clinica:
Pacientii sa solicite programare telefonica , sa aduca bilet de trimitere de la medicul de familie sau de specialitate , sa aduca acte medicale ( retete , externari , buletine de analize etc), sa isi noteze pe o foaie tratamentele efectuate in prezent ( medicamente , doze si modaliatea de administrare).