52018May

Examinarea CT

  1. Ce este investigatia prin computer tomografia (CT-ul) Este o investigatie imagistica rapida prin care medicul radiolog poate studia organele interne.

Computer tomografia a revolutionat medicina ultimelor decenii.  Tehnologia avansata permite vizualizarea cu acuratete a oaselor, organelor interne, vaselor de sange. Informatiile obtine prin computer tomografie sunt utilizate de medicul curant pentru a stabili tratamentul ideal pentru afectiunea de care suferiti, in functie de modificarile descoperite.

Computer tomografia combina tehnologia razelor X cu o procesare computerizata avansata pentru a recreea imagini detaliate ale organelor  interne.

Examinarea CT este rapida, confortabila, nedureroasa. Vei sta culcat pe spate, cat mai nemiscat, pe masa ce va avansa in interiorul si in afara aparatului de scanare.
Inainte de examinare vei fi intrebat cateva lucruri privitor la istoricul tau medical. Informeaza medicul radiolog daca ai avut vreodata alergii sau daca esti insarcinata.

  1. De ce este examinarea CT valoroasa?

Examinarea CT permite doctorilor sa vada imagini din interiorul corpului, cu organele, din orice unghi se doreste. Aceasta investigatie ofera informatii exacte si rapide, fara a fi nevoie, de cele mai multe ori, de proceduri mai scumpe sau mai invazive. De asemenea, examinarea CT preoperatorie permite o mai buna planificare a operatiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *